Toimintakeidas kodin lähellä

Pirkanmaan hyvinvointialueen kunnissa lähitoreilla toiminta on avointa kaikille. Lähitorit ovat ihmisten yhteisiä olohuoneita, joissa voit viettää aikaa, tavata tuttuja ja saada apua arjen eri pulmiin.  Lähitori on naapuruston arjen keidas, jossa voi oleskella tai toimia yhdessä ja osallistua. Vuoden ympäri järjestetään mahtava määrä toimintaa ja tapahtumia.

Palveluohjaus ja seniorineuvola

Lähitorilla on tavattavissa sote-ammattilaisia, jotka tukevat ja neuvovat pulmatilanteissa ja auttavat arkea helpottavien palvelujen ja palvelun tuottajien valinnassa. Lähitorin neuvonta ja ohjaus on maksutonta hyvinvointineuvontaa ja palveluohjausta. Ammattilainen voi auttaa muun muassa erilaisten hakemusten ja lomakkeiden täyttämisessä.

Tapaamisaikoja seniorineuvolaan, palveluohjaukseen ja fysioterapeutin neuvontaan on myös kesällä. Heinäkuussa ja elokuussa neuvonta toimii ajanvarauksella. Yhteystietoja

Pandemian rajoitusten jälkeen vuonna 2022 lähitoritoiminnan kysyntä oli vilkasta. Soinnun neljällä lähitorilla oli vuoden aikana yli 27 000 käyntiä ryhmissä, tapahtumissa, kursseilla ja luennoilla. Katso Soinnun youtube-kanavalta yhteenveto Soinnun neljän lähitorin vuodesta 2022.

Vuonna 2023 lähitorit jatkavat kehittymistään osana Pirkanmaan hyvinvointialueen toimintaa. Tutustu kevään tarjontaan Soinnun verkkosivujen tapahtumakalentissa ja tervetuloa vaikuttamaan ja suunnittelemaan yhdessä lähitorin tulevaa toimintaa.