Tietoa meistä

Sointu Senioripalvelut on Tampereen Vanhuspalveluyhdistyksen ja Pirkanmaan Senioripalvelut Oy:n muodostama vastuullinen yhteisö, jonka tavoitteena on luoda mahdollisuus hyvään vanhuuteen. Tarjoamme ikäihmisille suunniteltuja asumis- ja hyvinvointipalveluita Tampereella.

Soinnulla on neljä palvelukeskusta. Niistä ensimmäinen rakentui vuonna 1990, jolloin Tampereen Härmälään nousi Kuuselakeskus. Se on Suomen ensimmäinen ikäihmisten palvelukeskus. Kuuselan lisäksi tarjoamme sointuvaa elämää Taatalakeskuksessa, Kaukaharjukeskuksessa ja Keinupuistokeskuksessa.

Sointuvat arvot ja toimintaperiaatteet

Ikäihmisten oman äänen esiin tuominen on ollut meille alusta asti tärkeää. Koemme, että ihminen on ikääntyneenäkin omien voimavarojensa mukaisesti aktiivinen tekijä – ja upea persoona! Hän ansaitsee löytää oman sointunsa.

Viemme ikäihmisten palveluja rohkeasti ja ennakkoluulottomasti eteenpäin kehittämällä toimintaa yhdessä asukkaidemme ja asiakkaidemme kanssa. Esimerkiksi Soinnun lähitori– ja palvelukorttelitoiminta perustuu pitkälti ikäihmisten omiin toiveisiin ja niiden vuoksi muun muassa kulttuuritarjontamme on nyt valtava. Meillä siveltimesi saa heilua, runosuonesi kukkia ja virkkuukoukkusi kilistä vaikka päivittäin.

Kokeilemme mielellämme uusia asioita, jotka piristävät koko yhteisömme arkea. Esimerkiksi lemmikkialpakan vierailu toimipisteillämme hymyilytti niin asukkaita kuin koko henkilökuntaamme.

Toimintamme ytimessä on vastuullisuus. Oikein mitoitettu henkilökunta ja ammatillinen osaaminen ovat hyvän palvelun lähtökohta. Huolehdimme työntekijöidemme moniammatillisuudesta sekä kuntoutuksen ja kulttuurin erityisosaamisesta. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja teemme aktiivisesti omavalvontaa. Seuraamme toiminnan toteutumista ja vaikutuksia: esimerkiksi asiakaskokemukset raportoidaan säännöllisesti Tampereen kaupungille osana sopimusohjausta.

Sointu Senioripalveluiden toiminnasta kertyvät tuotot suunnataan turvallisten ja esteettömien asumisratkaisujen rakentamiseksi sekä hankkeisiin, jotka lisäävät yhteiskunnallista turvaa ja tasa-arvoa. Meillä on laaja yhteistyökumppaniverkosto, jonka kanssa edistämme yhdessä ikäihmisten asioita ja oman äänen esiin tuomista.

Sointu Senioripalveluiden historia

Tampereen Vanhustentaloyhdistys ry perustettiin vuonna 1970 toimimaan vanhusten sosiaalisen aseman parantamiseksi. Yhdistyksen tehtäväksi määriteltiin tamperelaisten vanhusten avo- ja laitoshuollon tukeminen ja kehittäminen. Yhdistys rakennutti Taatalan Sulkavuorentielle kolme vanhustentaloa Kelan, Tampereen kaupungin ja Asuntohallituksen rahoituksella. Taloihin tuli yhteensä 102 asuntoa ja niiden valmistuessa vuonna 1973 kaupunki osti talot ja siirsi ne Kotilinnasäätiölle.  

Tämän jälkeen Vanhustentaloyhdistyksen toiminta hiljeni, kunnes vuonna 1987 sen tehtäväksi tuli palvelukotien rakentaminen ja ylläpitäminen. Yhdistys rakennutti palvelukeskuksen Härmälään, kaupungilta vuokratulle Kuuselan tontille. Paikka on osa Tampereen kaupungin sosiaalipolitiikan historiaa: samalla tontilla on toiminut punaorpojen lastenkoti ja myöhemmin lastenneuvola.

Kuuselasta asuntomessukohde

Palveluasumisen uusia muotoja esittelevästä Kuuselakeskuksesta tuli asuntomessukohde 1990. Kesän messuilla Kuuselaan kävi tutustumassa jopa 10 000 kävijää, ja messujen myötä uusi palvelutalokonsepti saikin paljon julkisuutta koko maassa. Kuuselan 44 vuokra-asunnon asukkailla oli käytettävissään runsaasti yhteisiä tiloja, kuten talvipuutarha, sauna ja uima-allas sekä harrastustilat. Tämä oli vielä uutta Suomessa.

Huomiota herätti myös se, että palvelukeskuksen monipuoliset palvelut ja upeat tilat olivat tarjolla kaikille eläkeläisille, myös pelkän kansaneläkkeen varassa eläville. Kuuselan tavoitteena on myös alusta alkaen ollut tilojen ja toimintojen tarjoaminen koko alueen asukkaille.  

Nimi muuttuu ja muut keskukset valmistuvat

Koivistonkylän Taatalakeskus valmistui vuonna 1994 ja sai nimensä historiallisesta paikannimestä, vanhan Taatalan tilan mukaan. Taatalan toimintaa kehitettiin alusta asti ajatellen ikäihmisten tarpeita koko asuinalueella. Vuonna 1994 yhdistyksen nimi muuttui Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ry:ksi, ja palvelukotien ja kotipalvelun toiminta vakiintuivat. 

Yhdistys hankki vanhusten tukiasuntoja eri puolilta kaupunkia, ja vuonna 1999 Kaukaharjukeskus valmistui Kaukajärvelle. Palvelukeskuksen tarve Kaukajärven alueella oli tunnistettu jo vuosikymmen aikaisemmin, sen rakentaminen kuitenkin viivästyi sopivaa sijaintia etsiessä. 

Keinupuistokeskus rakentui Hervantaan vuonna 2002. Hervannan rakentamisen alkuvuosina tiloissa oli ostoskeskus, koulu ja ravintolatoimintaa. Muutos palvelukeskukseksi toteutui laajennuksen ja peruskorjauksen jälkeen.

Kesällä 2020 Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ja Pirkanmaan Senioripalvelut saivat yhteisen markkinointinimen: Sointu Senioripalvelut.

Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ry

  • Yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys, joka ylläpitää Kaukaharjun, Keinupuiston, Kuuselan ja Taatalan palvelukeskuksia Tampereella
  • Yhteensä 299 palveluasuntoa ja senioritaloissa Kaukajärvellä yhteensä 30 asuntoa
  • Yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka toimii tasa-arvoa lisäävän yhteiskunnan kehittämisen ja ikäystävällisen kaupunkisuunnittelun puolesta
  • Perustettu vuonna 1970

Pirkanmaan Senioripalvelut Oy

  • Tampereen Vanhuspalveluyhdistyksen omistama yhteiskunnallinen, voittoa tavoittelematon yritys
  • Tuottaa hoito-, hoiva- ja kuntoutuspalveluita sekä päiväkeskustoimintaa toimintakykyä ja kuntoutumista tukevalla tavalla.
  • Kotihoito, ravintolapalvelut sekä alueelliset hyvinvointipalvelut lähitoreilla ja palvelukorttelissa tarjoavat lähipalveluja eri puolilla kaupunkia.
  • Tekee vahvasti alueellista verkostoyhteistyötä eri toimijoiden ja yritysten kanssa.
  • Yhteiskunnallinen yritys -merkki vuonna 2019
  • Perustettu vuonna 2010

Ota yhteyttä

Soita meille arkisin klo 9–15

050 9130 278

Lähetä sähköpostia

info@sointusenioripalvelut.fi

Seuraa meitä somessa