Mikä on lähitori?

Sointu Senioripalveluiden lähitorit ovat matalan kynnyksen kohtaamis- ja harrastuspaikkoja, jotka keräävät yhteen mukavasta tekemisestä ja seurasta kiinnostuneet tamperelaiset.

Lähitorilla voit

  • käydä ravintolassa syömässä tai kahvilla, yksin tai tuttavien kanssa
  • harrastaa monipuolisesti
  • osallistua tapahtumiin, konsertteihin ja liikuntaryhmiin
  • seurata tapahtumia kunkin lähitorin kuukausiohjelmasta netissä tai tilata ohjelman sähköpostiisi
  • hoitaa terveyttä maksutta
  • kysyä neuvoa ja apua maksutta
  • Osallistua etäohjelmaan.

Soinnussa lähitoritoimintaa tarjoavat Kaukaharjukeskus Kaukajärvellä, Keinupuistokeskus Hervannassa, Kuuselakeskus Härmälässä sekä Koivistonkylän Taatalakeskus.

Avoin kaikille

Lähitorit ovat aina alueen asukkaiden – heidän toiveidensa ja ideoidensa – näköisiä. Ohjelma on monipuolista, sillä Soinnussa yhteistyötä tekevät kymmenet eri toimijat ja vapaaehtoiset.

Soinnun lähitorit ovat kaikille avoimia, alueen yhteisiä olohuoneita, jonne kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita. Tekemistä löytyy kaikenikäisille! Tiloistamme löytyy esimerkiksi päivän sanomalehti ja aikakauslehtiä luettavaksi. Palvelukeskuksissamme on myös yhteinen tietokone, jota voi vapaasti hyödyntää. Juttukavereita löytyy aina! Yhteisöllisyys on iso osa lähitoritoimintaa, samoin vapaaehtoistyö.

Lähitoritoiminnan sisältö ja painotus vaihtelevat hieman Soinnun palvelukeskusten välillä. Kannattaa siis tutustua kunkin keskuksen oman lähitorin tarjontaan ja kuukausiohjelmaan.

Askel hyvinvoinnin suuntaan

Lähitori tarjoaa tukea ja neuvontaa pulmatilanteisiin. Tule lähitorille, kun kaipaat ammattitaitoista hyvinvointineuvontaa ja palveluohjausta moninaisiin elämäntilanteisiin.

Lähitorilla toimitaan yhdessä. Lähitorin laaja toimijaverkosto toteuttaa ohjattuja ryhmiä, tapahtumia, vertaistoimintaa ja kursseja, joissa on tarjolla  esimerkiksi liikuntaa, kuvataidetta, musiikkia ja luentoja. Tule mukaan, suunnitellaan tulevaa  toimintaa yhdessä.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Lähitorilla löytyy monenlaisia, pieniä ja isoja, mahdollisuuksia tuoda oma osaamisesi vahvistamaan lähitorin voimavaroja. Tervetuloa!

Nauti sointuvasta kulttuuritarjonnasta

Erityisesti taiteen ja luovien harrastusten ystävien kannattaa piipahtaa Sointu Senioripalveluiden lähitoreille. Olemme kulttuurisen vanhustyön edelläkävijöitä, ja järjestämme aktiivisesti erilaisia tapahtumia, luentoja, taidepiirejä ja muita tilaisuuksia. Lähitoreillamme käy jopa 32 000 vierailijaa vuodessa.

Elämykset ja kokemukset tuovat fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Siksi on tärkeää, että lähitorilla monipuolinen taidetoiminta on kaikkien ulottuvilla. Soinnussa voit maalata, laulaa, runoilla tai vaikkapa tarinoida. Suunnittelmme lähitoritoimintaa yhdessä asiakkaiden ja asukkaidemme kanssa, joten uudet luovat ideat ovat aina tervetulleita.

Löydä Soinnun lähitoritoimintaa omalta alueeltasi

Vaikuta lähitoritoimintaan!

Onko sinulla harrastus- tai tapahtumaidea?

Lähitorit perustuvat asiakkaidemme toiveisiin. Otamme siis mielellämme vastaan ehdotuksia siitä, millaista ohjelmaa toreilta pitäisi löytyä. Tuo äänesi rohkeasti kuuluviin ja tule mukaan suunnittelemaan meidän kaikkien yhteistä lähitoreja! Myös yritykset ja yksityiset vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan Soinnun lähitoritoimintaan.  

Ota yhteyttä

Soita meille arkisin klo 9–15

050 9130 278

Lähetä sähköpostia

info@sointusenioripalvelut.fi

Seuraa meitä somessa