Raija rakastaa tanssia ja riksakyytejä

Hyväntuulinen tehopakkaus Raija Perkiö, 89, muutti Hervannasta Härmälän Kuuselakeskukseen kohta kuusi vuotta sitten. Kodiksi Kuusela valikoitui monipuolisten palveluiden takia.

– Ajattelin, että täytyy katsoa uutta turvallista paikkaa, kun järki vielä pelaa. Mieli minulla on vielä kuin kakskymppisellä ja kaipaan tekemistä, Raija tuumaa hymyssä suin.

Vauhdikkaat harrastukset jatkuivat Kuuselassa

Raija kuuli Kuuselasta siellä harrastamassa käyneiltä tuttaviltaan. Paikka sopisi kuulemma täydellisesti aktiiviselle Raijalle, joka osallistuu ”joka juttuun, mitä vain on tarjolla”. Hän käy esimerkiksi jumpissa, hartauksissa ja pelaamassa Skip-Bo -peliä ystäviensä kanssa.

– Tanssista pidän myös. Olen Kuuselassakin päässyt tanssimaan, mutta miehistä on pulaa, Raija voivottelee naureskellen.

Tanssin lisäksi vauhdin hurmaa saa myös riksakyydissä.

– Vapaaehtoinen herra käyttää meitä riksalla kaupassa ja Hatanpään ruusuja ihailemassa. Joskus tuttu hoitaja tulee vastaan ja vilkutamme hänelle. Se on kyllä todella hauskaa!

Henkilökunta ja ystävät tekevät kodin

Kuuselassa tärkein asia Raijalle ovat hoitajat.

– Olin nuorena Tukholmassa vanhainkodissa töissä, ja siellä vaadittiin, että hymy ja palvelu ovat kaikenikäisille ja -kuntoisille samanlaista. Se toteutuu Kuuselassa hyvin!

Kuuselakeskusessa on syntynyt myös monia ystävyyssuhteita. Esimerkiksi Kuuselan lähitorilta Raija tuntee monia. Yhdessä käydään näyttelyissä ja museoissa. Yhdessä on tarkoitus juhlistaa myös Raijan tulevia 90-vuotisjuhlia.

– Oli tarkoitus pitää läheisten kanssa 90-vuotisjuhlat täällä, mutta nyt kun tilanne on koronan vuoksi tämä, niin emme ehkä juhli. Mutta täällä Kuuselassa aion ystävien kesken juhlia ja hankkia täytekakun. Pidetään turvavälit ja juodaan kahvit!

Tutustu Kuuselakeskukseen

Sointu Senioripalveluihin kuuluva Kuuselakeskus sijaitsee Pyhäjärven rannalla, Tampereen Härmälässä. Alueen eloisa palvelukeskus tarjoaa ikäystävällisen kodin lähellä luontoa ja palveluita.