Kulttuuria kotiin – etänä lähellä

Soinnun asiakkaat ja asukkaat ovat syksyn aikana osallistuneet monenlaiseen kulttuuriohjelmaan myös uusilla etäyhteyksillä.

Etäyhteyksiä pilotoidaan Soinnun neljässä talossa ja samalla kokeillaan miten eri välineet ja kanavat sopivat musiikin, liikunnan ja kaikenlaisen kulttuuriohjelman toteuttamiseen.

Kuuselakeskuksessa älytelevision ääreen kokoontuneet asiakkaat osallistuvat Taatalakeskuksen fysioterapeutin ohjaamaan tuolijumppaan. Kaukaharjukeskuksessa tehtiin facebook-striimaus, jota seurattiin kaikissa neljässä talossa. Samaan aikaan monet Soinnun facebook-sivun seuraajat hoksasivat kokeilun ja liittyivät mukaan. Tämän kaltaisia uusia juttuja on kokeiltu useita viikottain.

Etäohjelmassa on ollut sekä musiikkia, liikuntaa ja pilottiin sisältyy myös kuvataidetta ja kädentaitoja. Etäyhteydet ja talojen keskinäinen yhteistyö mahdollistavat entistä monipuolisemman ohjelman kaikille ja kivoja tuokioita on tarjolla useammin. Etäyhteyksien pilotointiin on osallistunut Soinnun asukkaita ja myös lähialueen asukkaita. Tässä vaiheessa pilottia voimme jo sanoa, että vastaanotto on ollut erittäin innostunut ja lisää ohjelmaa odotetaan. Sisäisessä tiimikoulutuksessa työntekijät vahvistavat osaamistaan etäyhteyksien mahdollisuuksista. Pilotti jatkuu pop-up-toimintana ja kerromme tuloksista lisää myöhemmin syksyllä.