Rauhan soinnut -laulun studionauhoitus

Sointulaisilla oli upea päivä studiolla, kun he elokuun alkupuolella pääsivät laulamaan Headline Recording Studiolle Soinnun omaa rauhanlaulua. Mukana oli Soinnun työntekijöitä, yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia Keinupuistosta, Taatalasta, Kaukaharjusta ja Kuuselasta.

Kuvassa omaan tulkintaansa keskittyvät Elina & Elina.

Yhteisöllinen rauhanlaulu esitetään ensimmäisen kerran julkisesti 5.12. Sointu laulaa rauhaa -tapahtumassa Kuuselan lähitorilla. Tapahtuma striimataan Soinnun taloihin ja nettiin. Tapahtuma-ajankohdaksi on valittu juhlavasti Itsenäisyyspäivän aatto.

Akseli, Jeena, Ritva ja Jani laulamassa osuuttaan studion ”lauteilla”.

Rauhan soinnut -laulun ovat sanoitusta työstettiin kaikissa Soinnun taloissa viime talvena. Kirjallisuusterapiaohjaajaopiskelija Janna Satri muotoili laulun sanat osallistujien tarinoiden ja ideoiden pohjalta. Sanojen koonti nosti sodan kokeneiden ikäihmisten vanhat muistot pintaan. Laulun sanat kertovat siitä, mitä rauha merkitsee ihmiselle.

Yhteisömuusikko-opiskelijat Jeena Rancken ja Ritva Venehsalo keräsivät Soinnun asiakkaiden kanssa musiikillisia ideoita Rauhan soinnut -laulun sävellykseen kevättalvella. Jeenan ja Ritvan sävellystuokioissa moni pääsi ensi kertaa elämässään improvisoimaan musiikkia. Myös sävellystyöpajat järjestettiin kaikissa taloissa. Jeena ja Ritva tekivät luonnoksia sävellykseen kaiken asiakkaiden kanssa tehdyn yhteisen ideoinnin pohjalta. Lopulta Jeena sävelsi Soinnun rauhanlauluksi valitun Rauhan soinnut sävellyksen. Kanerva, Soinnun yhteisötaiteilija, jatkoi sovittamalla soolot ja stemmat laulajille. Kanerva on esittänyt demoversiota asiakkaille ja työntekijöille, jotka ovat ottaneet laulun, niin melodian kuin sanat lämpimästi vastaan.

Sointu laulaa rauhaa -tuokioissa Kuuselassa asiakkaat opettelivat Rauhan soinnut -laulun kertosäkeistön. He myös lausuivat iskulauseen nauhalle, joka lähetettiin studiolle nauhoitukseen pohjaksi.
Soinnun rauhanlaulun sävellystyöpaja Taatalan lähitorilla.

Seuraamalla Soinnun lähitorien kuukausiohjelmaa voit bongata tilaisuuksia, joissa valmistellaan Sointu laulaa rauhaa -tapahtumaa 5.12. Tervetuloa mukaan valmisteluun vaikkapa vapaaehtoisena! Lisätietoja tapahtumasta saat yhteisötaiteilija Kanerva Kartanolta p. 050 516 4531.

Jutun kuvat: Jeena Rancken, Ritva Venehsalo, Kanerva Kartano ja Kuuselan päiväkeskus.