Tietojen kalastelua verkossa

OmaPosti -sovelluksen käyttäjille on lähetetty Soinnun nimissä myös sellaisia sähköpostiviestejä, joita Sointu ei kuitenkaan ole lähettänyt. Nämä viestit on otsikoitu ”Sinulla on postia OmaPostissa”, mutta sisällöltään ne ovat olleet tyhjiä eli niissä ei ole ollut mukana asiakirjoja. Jos saat tällaisen tyhjän viestin, ethän avaa viestin mukana tulevia linkkejä tai viestejä harkitsematta. Älä syötä tietojasi nettisivustoille, joiden aitoudesta et ole varma.

Posti tiedottaa asiakkaille omilla verkkosivuillaan, että ”Postin nimissä on liikkeellä huijausviestejä, joiden tarkoitus on OmaPosti-sovelluksen varjolla kalastella käyttäjän iCloud-tunnuksia tai asentaa laitteeseen haitallinen Android-sovellus. Kyseessä on huijaus, jolla ei ole mitään tekemistä aidon OmaPosti-sovelluksen kanssa, eikä viestin linkkiä tule klikata!”

 Lue tarkemmin Postin tiedote huijausviesteistä, siirry Postin verkkosivuille :

https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/ehdot-ja-tietosuoja/tietoa-huijausviesteista