Fannylla ei tule aika pitkäksi sadankaan vuoden jälkeen

Koivistonkylän Taatalakeskuksessa asuva Fanny Savilepo on Sointu Senioripalvelujen ja koko Tampereen iäkkäimpiä asukkaita. Seuraavaan synttärikakkuun tarvitaan nimittäin jo yli 100 kynttilää!

Fanny on kotoisin Humppilasta, mutta lähti sieltä aikanaan jo alle parikymppisenä maailmalle.

– Aika nuorena tulin Tampereelle, olin sillä tavalla uskalias lähtemään ja ahkera tekemään töitäkin. Tulin tänne alun perin lapsenhoitajaksi pikkupojalle, ja myöhemmin tein sitten tietysti kaikennäköistä muutakin.

Ennen pitkää Humppilan neito löysi Tampereelta aviopuolisonkin. Yhteinen koti perustettiin miehen kotiseudulle Teiskoon, jossa pariskunta teki yhdessä talonmiehen töitä.

”Kaikki on ihan hyvin ja mukavasti”

Nykyistä kotipaikkaansa Taatalaa Fanny pitää kaikin puolin hyvänä.

– Ihan kiva täällä on. Mulla on mukava asunto täällä, ja kaikki on muutenkin ihan hyvin. Paikka on kotoinen, ja muut asukkaat ovat hyvää seuraa. Ravintolassa on kotoiset ruoatkin. Hyvää on ja tarpeeksi, ei tarvitse nälissään olla.

Fanny kertoo olleensa juuri kuuntelemassa musiikkiesitystä, ja muutakin tekemistä sekä ohjelmaa järjestetään säännöllisesti. Myös hänen poikansa käyvät katsomassa äitiä ja vievät joskus mukanaankin.

– On täällä kaikenlaista harrastustouhuakin, vaikken itse niistä niin välitä. Aika ei tule kuitenkaan pitkäksi, kun on juttelukavereita. Ja jos ei aina halua seuraa, voi olla omassa kodissa. Ei täällä mitään valittamista ole. On sitä sellaisiakin ihmisiä, jotka ei ole koskaan tyytyväisiä, mutta en itse tykkää valittaa turhasta. Jos aihetta on, voi kaikesta puhua hoitajille, jotka ovat kyllä mukavia ja ystävällisiä.

Fanny ei tee numeroa iästään – toteaa ainoastaan, että aika se vain kuluu. Toki hän silti muistelee tyytyväisenä edellisen kesän 100-vuotissyntymäpäivää.

– Ei se ollutkaan ihan pieni juttu, kun Tampereen pormestari Lauri Lylykin kävi onnittelemassa. Saa sitten nähdä, vieläkö tässä 101 vuottakin täytetään, kun ei ainakaan mitään erikoisempaa tautia ole. Että katsotaan nyt, kuinka kauan tässä saa tassutella.