Elo-olympialaiset – syksyn kohokohta!

Taatala sai tänä syksynä kunnian järjestää jo perinteeksi muodostuneet Elo-olympialaiset. Valmistautuminen tapahtumaan aloitettiin kesällä hyvissä ajoin. Asukkaat ja lähitorin asiakkaat valmistivat Luovat kädet -ryhmässä palkintomitaleja kisaajille ja katsomoon kannustuskylttejä.

Luovat kädet -ryhmän idea oli, että kaikki joukkueet saavat diplomin osallistumisesta kisoihin, joten myös diplomit askarreltiin muistoksi kaikille joukkueille. Taatalan asukkaat olivat innokkaina mukana järjestelyissä ja odottavaa jännitystä oli ilmassa tapahtuman lähestyessä.

Toimitusjohtaja Tiina Raiski avasi kisat ja kulkue toi olympiatulen. Joukkueet kilpailivat neljässä eri lajissa. Kisojen valmistelukomitea Taatalassa oli valinnut tämän vuoden lajeiksi löylynheiton, keilauksen, kuulantyönnön ja karttatietämyksen.

Löylynheitossa vallitsi lämmin ja kostea tunnelma saunalla, kun vettä heitettiin löylykauhalla mitta-astiaan. Huomattiin, että kaikissa taloissa saunominen on ollut tuttua hommaa! Parhaiten tässä lajissa suoriutui Kaukaharjukeskus. Keilauksessa tuli ilmi Taatalan kotikenttäetu viikoittaisten keilaushetkien ansiosta, jonka ansiosta Taatalan joukkue vei tässä lajissa voiton. Kuulantyönnössä oli koko Taatalan ryhmäkodin väki kannustamassa ja hurraamassa suorituksille. Kuulaa työnnettiin hurjia metrejä ja tässäkin lajissa täpärästi voiton vei Taatalan joukkue. Karttatietämyksessä testattiin joukkueiden tietämystä Suomen kaupungeista. Kuuselan joukkue suoriutui tehtävästä ainoana täysin pistein ja veti tässä osiossa pisimmän korren.

Palkinnot jakoi asukas Harri ja johtaja Sari. Jokaisesta lajista joukkueet saivat mitalit sijoituksensa mukaan ja koko tapahtuman voittajaksi julistettiin Taatalan joukkue. Mitalikahveilla herkuteltiin kakulla ja kilistettiin voittajille, kaikille osallistujille sekä kannustajille.

Koko tapahtuman ajan vallitsi riemukas, lämmin ja iloinen ilmapiiri. Elo-olympialaiset toivat kauan ja hartaasti toivottua säpinää pitkän korona-ajan tuomien rajoitusten jälkeen. Ensi vuonna uudestaan!

terveisin

Kisojen valmistelukomitea Taatalasta