Omaisyhteistyön uudet tuulet

Korona toi vuosi sitten paljon haasteita, kun tapaamisrajoitukset alkoivat ja omaisten vierailut vähentyivät. Läheisten halu pysyä mukana asukkaidemme arjessa ei vähentynyt, vaan päinvastoin, tietoa arjesta kaivataankin nyt enemmän. Uusi tilanne antoi meille myös mahdollisuuden kehittyä ja uudistaa toimintatapojamme. Kehitimme keinoja tiedon jakamiseen sekä omaisyhteistyön tukemiseen ja vahvistamiseen. Toivomme, että asukas ja hänen lähipiirinsä kokevat tulevansa kuulluksi.

Viikon kuulumiset

Taatalakeskuksessa hoidollisen tiedon lisäksi haluamme välittää omaisille tietoa myös tavallisen arjen askareista. Ajattelimme, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Näin ollen päätimme ottaa valokuvia asukkaista heille mielekkäiden toimintojen parissa. Kuvista teemme viikoittain koosteen ja lähetämme sen sähköpostin kautta omaisille. Lisäksi yksittäisiä kuvatervehdyksiä lähetellään myös puhelimitse viesteillä.

Tiedon saanti omaisen hyvinvoinnista vahvistaa turvallisuuden tunnetta sekä luottamusta. Kuvien kautta läheiset pääsevät osallisiksi asukkaidemme arkeen ja he voivat keskustella tapahtumista puhelimitse. Asukkaat odottavat omaistensa palautetta kuvista ja haluavat olla kuvissa mukana. Kuvakoosteita lähetetään sähköpostin kautta ulkomaille saakka.

Positiivinen palaute

Kuvakoosteista saatu palaute on ollut vain positiivista:

”Kiitos taaskin ohjelmasta ja kuvista. Taaskin on toiminnallinen ja mukava viikko alkamassa”

”Terve Katri, lähetätkö viikoittain kuvakoosteen ja viikko-ohjelman myös siskolleni.”

”Kiitos sähköposteista, hienoa että tieto kulkee sähköisesti. Hyvää kevätkautta koko henkilökunnalle.”

”Kiitos tästä. Voisitko lisätä myös sisareni postituslistalle.”

”Kiitos kuulumisista. Sain joululahjaksi kirjan: Papan kanssa kahvilla. Sitä minäkin täällä luen päivittäin. Sopii hyvin palvelutaloissakin luettavaksi.”

”Kiva saada postia Taatalan touhuista, mukana viikkotiedote, paljon on virikkeitä, hyvä, kiitos sinulle.”

Tapaamispaikka

Laadukas toiminta on asiakaslähtöistä ja korostaa perhekeskeisyyttä. Uskomme, että sitä on mahdollista toteuttaa myös koronan aikana. Omaisten on mahdollista ulkoilla asukkaan kanssa turvaohjeet huomioiden. Lisäksi Taatalakeskukseen on järjestetty tilat tapaamisia varten. Tapaamisaika on hyvä sopia etukäteen hoitohenkilökunnan kanssa, joka huolehtii tilan varauksesta sekä asukkaan ohjaamisesta tapaamispaikkaan.

Kesäaikaan tapaamisia voi sopia vaikka huvimajaamme.