Elämäni taiteilijana

Pekka on syntynyt Tampereella vuonna 1947. Pekka sai vanhemmiltaan lahjaksi Bodo W. Jaxtheimerin maalauskirjan ollessaan 11-vuotias. Siitä maalauskirjasta hän teki kaikki 1000 harjoitustyötä. Ensin akvarelleja ja 16-vuotiaana hän siirtyi akryyli ja öljyväreihin. Pekka opiskeli liikunnan ohjaajaksi, mutta 30-vuotiaana ajautui kuitenkin konservaattorin apulaiseksi ja myöhemmin itsenäiseksi konservaattoriksi.

Vuonna 2011 Perhon puukirkko oli Pekan viimeinen konservointityö ennen eläkkeelle siirtymistä. Perhon puukirkon konservointityöt olivat alttaritaulu, koristemaalaukset sekä ovien ootraukset. Hän on myös konservoinut lähialueiden kirkkoja. Kangasalan kirkko ja Sastamalan kirkko.

Omia maalauksia Pekka on maalannut työn ohella. Näyttelyitä on ollut ympäri Suomen. Maalaustekniikka on märkää märälle-tekniikka. Uusi kerros lisätään nahkean kerroksen päälle. Pekka on eri vernissoilla säädellyt värikerrosten kuivumista. Raamattu ja luontoaiheet ovat erityisen läheisiä.

Pekka on kuulunut helluntaiseurakuntaan, josta on muodostunut tärkeä maalausten ostajien asiakaskunta. Pekan taiteellisuus on verenperintöä. Hänen äitinsä maalasi akvarelleja. Suvun kaksi serkkua ovat myös taiteilijoita sekä Pekan tytär työskentelee artenomina.