Taatalassa asunut Pirkko aloittaa uutta elämänvaihetta

Muuttoa uuteen kotiin valmistelevan Pirkko Virtasen, 83, arkea piristävät monenlaiset harrastukset. Kodin lähiympäristössä on kiva ulkoilla ja kävelylle voi lähteä omien voimien ja oman aikataulun mukaan.

Viime vuodet Pirkko on asunut Taatalakeskuksessa, Koivistonkylän tuntumassa yhdessä aviomiehensä kanssa. Tänä vuonna Pirkko jäi leskeksi ja pitkä, yli 60 vuotta kestänyt avioliitto päättyi. Kaipauksen tunne on arjessa läsnä.

Siveltimellä valmistuu kauniita ja persoonallisia töitä posliinin maalauksessa, kun Pirkko käy kerran viikossa Pispan palvelukeskuksessa. Pirkon asuessa Taatalakeskuksessa, arkeen on mahtunut monenlaista aktiivisuutta, yhdessä muiden asukkaiden kanssa on kudottu sukkia, tehty ryijyä, askarreltu ja mieluisia ovat myös kortinpelaaminen ja sanapelit.

Muutto uuteen kotiin Keinupuistoon

Pirkko luonnehtii itseään perustamperelaiseksi, oma arki sujuu itsenäisesti, rauhalliseen tahtiin kotitöitä tehden. Uudessa elämäntilanteessa Pirkko on päättänyt muuttaa Keinupuistokeskukseen, ja siellä Kotilinnasäätiön asuntoon. Uusi asumisratkaisu tarkoittaa itsenäisempää elämää, ja tukena ovat edelleen Soinnun palvelut. Kiinnostusta herättävät etukäteen Keinupuistossa toimivan lähitorin monenlaiset harrastusmahdollisuudet.

Perhe on paras

Poika auttaa tällä hetkellä esimerkiksi laskujen maksussa. Tulevaisuudessa Pirkolla on tavoitteena hoitaa nekin itse. Perhe on Pirkolle tärkeä ja välit ovat läheiset ja lämpimät. Yhteyttä pidetään säännöllisesti, koronan aikana usein älypuhelimella ja WhatsApp-viesteillä. Läheisten tapaamiset ovat tärkeitä, myös keväällä korona-epidemian rajoitusten aikana tapaamiset onnistuivat ulkosalla.

Pirkko posliininmaalaus