Tunnelmaa ja hyvän tekemistä joulutorilla

Kaikki alkoi asukaskokouksesta

Marraskuussa Taatalakeskuksen asukkaat kutsuttiin koolle asukaskokoukseen. Kokouksen tarkoituksena oli suunnitella jo seuraavan vuoden ohjelmaa, mutta myös joulun ajan juhlallisuuksia. Yhdessä asukkaiden kanssa päätimme järjestää joulutorin. Alusta asti oli selvää, että tuotto halutaan ohjata hyväntekeväisyyteen. Erityisesti joulun aikaan auttamisen halu on suuri.  Asukkaat äänestivät yksimielisesti hyväntekeväisyyskohteeksi Koivistonkylän alueen vähävaraisten lapsiperheiden ruoka-avun. Varainkeruun keinoiksi ideoitiin arpajaiset sekä grillimakkaran myynti.

Vapaaehtoistyön merkitys on suuri apua tarvitseville, mutta myös vapaaehtoistyötä tekeville. Monissa tutkimuksissa on todettu vapaaehtoistyön lisäävän osallisuuden kokemusta ja hyvinvointia. Vapaaehtoistyön koordinointi on tärkeä osa Taatalakeskuksen toimintaa.

Arpajaisvalmisteluja yhteistyökumppaneiden kanssa

Koivistonkylän alueella yhteisöllisyydellä on pitkät perinteet. Lähestyimme yhteistyökumppaneitamme arpajaisvoittojen tiimoilta. Koivistonkylän EasyFit lahjoitti lahjakortteja, Koivu Apteekki tuotepaketteja, Koivistonkylän Prisma somisteita ja Tampereen Sydänyhdistys monenmoista tavaraa sekä Sydänyhdistyksen lehtiä. Sointu Senioripalvelut lahjoitti uudella logolla varustettuja kangaskasseja. Lämmin kiitos kaikille yhteistyökumppaneillemme!

Arpojen myyntiä palvelukorttelin asiakkaille

Luovan toiminnan ohjaaja Anne Lahtinen loihti asukkaiden kanssa joulukortteja arpajaispalkinnoiksi. Lisäksi Anne leipoi asukkaiden kanssa joulutorilla tarjottavia pipareita. Valmisteluihin osallistuminen oli jokaisen mielestä valtavan hauskaa.

Tunnelmallinen joulutori toteutui koronasta huolimatta

Viikkoa ennen joulutorin ajankohtaa koronarajoitukset tiukentuivat ja koko tapahtuman järjestäminen oli vaakalaudalla. Työtä oli kuitenkin tehty jo niin paljon, että päätimme tavalla tai toisella tilaisuuden järjestää. Alkuun piti ilmoittaa Palvelukorttelin asiakkaille tapahtuman peruuntumisesta. Saimme kuitenkin arpajaiset järjestettyä ilman kokoontumista. Jo tämä tuntui tuottavan paljon iloa lähialueen asukkaille.

Joulutori järjestettiin suunnitellusti sisäpihalla Taatalakeskuksen asukkaille porrastamalla kävijämäärää ja huolehtimalla turvaetäisyyksistä sekä käsihygieniasta. Joululaulut soivat, grillimakkara tuoksui ja glögi maistui pipareiden kanssa. Joulukuusi hohti hämärtyvässä iltapäivässä ja joulupukkikin oli löytänyt paikalle. Oli muuten melkoisen vetreä pukki 1700-vuotiaaksi. ”Pukki on vain vähän vanhempi kuin minä” totesi eräs joulutorin vierailijoista. Ulkopuolisia myyjiä ei voitu paikalle kutsua, mutta onneksi meiltä löytyi henkilökunnasta taitava tekijä, jonka käsitöitä saatiin myyntiin. Eräs työntekijöistä toi joulukyläkokoelman asukkaiden ihailtavaksi.

Kiitosten aika

Lopulta tilaisuus oli tunnelmallinen ja onnistunut, ja loi kaikille joulumieltä. Lapsiperheille saatiin neljä 30 euron ruokalahjakorttia, jotka toimitettiin perille Tampereen eteläisen seurakunnan diakoniatyön toimesta. Joulutori oli hieno osoitus siitä, mitä yhdessä tekemällä voimme saavuttaa myös tänä erikoisena aikana. Lämmin kiitos vielä kaikille osallistuneille yhteistyökumppaneille, Taatalakeskuksen asukkaille, Koivistonkylän Palvelukorttelin asiakkaille sekä seurakunnalle! Pidetään huolta toisistamme!