Rakkaat taulut tekevät Mikolle Kuuselan asunnosta kodin

Kodikkuus lähtee sisustuksesta

Kaksi vuotta sitten Kuuselakeskukseen muuttanut Mikko Majanlahti, 86, muutti samalla lapsuutensa maisemiin. Kuusela sijaitsee Härmälässä, joka on Mikolle tuttu alue. Myös tytär ja veljet asuvat lähellä.

Muutto Kuuselaan yllätti Mikon positiivisesti. Idea tuntui aluksi oudolta, mutta lopulta kotiutuminen sujui nopeasti, kun huone sisustettiin Mikolle rakkailla tavaroilla. Kirjahylly jakaa osan huonetta makuuhuoneeksi ja keittiöstä löytyy kaikki tarvittava ruuanlaittoon. Huoneen seiniä koristavat Mikon itsetekemät, kauniit taulut hänelle tärkeistä naisista: äidistä ja vaimosta.

−­Taulut tekevät asunnon viihtyisäksi ja luovat kodin tunteen, Mikko kuvailee.

Maalaus vaimosta valmistui Kuuselassa mestarimaalari-tunnilla. Käsistään taitava Mikko on kokeillut Kuuselan lähitorilla myös keramiikan valmistamista.

Oma runotapahtuma veti tuvan täyteen

Kuuselan monipuolinen ohjelma on Mikon mieleen. Hän on esimerkiksi verrytellyt nuoruuden rakasta harrastusta, runonlausuntaa. Mikon nimipäivänä hän järjesti myös runotapahtuman, jossa esiintyivät Seppo Mäki ja Liisa Roine.

– Jännitti kauheasti, että tuleeko sinne ketään katsojia, mutta tupa tuli ihan täyteen!

Kuuselassa on helppo järjestää tapahtumia, sillä samanmielistä porukkaa on paljon. Se on Mikosta mukavaa. Aina löytyy juttukavereita, kun tekee mieli rupatella. Asuintovereidensa kanssa hän on muistellut erityisesti vanhaa kotiseutuaan Härmälää. Muistelutuokioissa he palaavat tuttuihin paikkoihin vuosikymmenten taa.

− On mukava muistella yhressä meirän nuoruuden Tamperetta. Porukalla on hauska jutella kaikesta, mitä mieleen juolahtaa!

Tutustu Kuuselakeskukseen

Sointu Senioripalveluihin kuuluva Kuuselakeskus sijaitsee Pyhäjärven rannalla, Tampereen Härmälässä. Alueen eloisa palvelukeskus tarjoaa ikäystävällisen kodin lähellä luontoa ja palveluita.