Kutsu leikkiin ja itseilmaisuun

Koko talven ajan Armas-klovni on tuonut iloa ja koskettavia kohtaamisia Sointu Senioripalvelujen asukkaille, läheisille ja työntekijöille. Nyt, kun talvi kääntyy kevääseen, on puolen vuoden mittainen kiertue Soinnun palvelukeskuksissa valmis. Armas-klovni, alias Jouko Enkelnotko, saa meiltä sointulaisilta lämpimät kiitokset!

Taitelijavierailun aikana Armas tarjosi meille kokemuksia musiikin voimasta ja klovnerian tuomasta ilosta ja huumorista. Talven mittaan Armas-klovni tarjosi lähes 1500 kohtaamista asukkaiden kodeissa ja yhteisissä tapahtumissa, kuten Kuuselakeskuksen päivätansseissa ja Kaukaharjukeskuksen Halloween-juhlassa. Näihin juhliin Armas ei tosin itse uskaltanut tulla, mutta hänen tilallaan Kaukaharjussa vieraili Halloween kuningatar Transylvaniasta.

Jouko Enkelnotkon ajatuksia klovneriasta ja kokemuksia yhteisötaiteilija Kanerva Kartanon kanssa tehdystä yhteistyöstä voit lukea uudesta kirjasta Rohkeus kohdata ­– taiteilija vanhustyössä, joka on julkaistu Taiteen edistämiskeskuksen sivuilla

Rahoitus Armaksen kiertueelle tuli Suomen kulttuurirahaston (SKR) Pirkanmaan rahastolta.

Tervetulleet tunteet

Kuukausien mittainen kiertue toi esiintyjän lähelle yleisöään ja Armas-klovnin saamassa palautteessa hehkui ilo ja kuului nauru.

  • “Se tuntuu, että se on ihan minussa”, kommentoi asukas laulaessaan yhteislauluja Armaksen kannustaessa.”
  • Sinä pelastit minun iltapäiväni”, tokaisi asukas Armakselle.
  • Ja sama kiitos toisin sanoin: ”Ihan niin kuin enkeli olis tullut huoneeseen.