Kirjaston noutopiste avataan Kuuselaan 6.11.

Härmälän Kuuselakeskukseen avataan kirjaston noutopiste varausten noutoa ja lainojen palautusta varten. Noutopisteellä asioidaan omatoimisesti, ja sen ovi avautuu kirjastokortilla.

Kirjaston noutopiste sijaitsee Kuuselan lähitorin pääaulassa, Nuolialantie 46. Noutopiste on Kampaamon vieressä, ja se on avoinna joka päivä klo 8–18 Härmälän kirjaston remontin valmistumiseen saakka. Noutopiste on tarkoitettu vain varausten noutoon ja lainojen palauttamiseen, siellä ei ole kirjaston henkilökuntaa. Noutopisteen ovi avautuu PIKI-kirjastokortilla ja sen nelinumeroisella tunnusluvulla.

Olemme iloisia, että varausten nouto ja lainojen palautus onnistuvat Härmälässä myös kirjaston remontin aikana. Muista kirjastoistamme voi varata aineistoa PIKI-verkkokirjaston kautta tai puhelimitse Kuuselakeskuksesta noudettavaksi. Omatoimipisteessä ei ole lainattavaa kokoelmaa tai muita kirjaston palveluita, mutta palautushyllyyn tuodut aineistot ovat toki muiden lainattavissa, eteläisen alueen palvelupäällikkö Sylvia Stavén Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

  Kuuselakeskus ottaa mielellään kirjaston noutopisteen tiloihinsa.

  On mukava aloittaa kirjaston kanssa vielä tiiviimpi yhteistyö ja saada härmäläläiset vierailulle Kuuselakeskuksen. Kirjaston palvelujen lisäksi voi Kuuselassa piipahtaa kahville tai lounaalle sekä tutustua lähitorin moninaisiin toimintoihin, Outi Hietanen ja Tiina Raiski Sointu Senioripalveluista kertovat.

   Varausten noutopaikan voi valita PIKI-verkkokirjastossa

   Kuuselakeskuksen voi valita PIKI-verkkokirjastossa (piki.fi) varausten noutopaikaksi 3. marraskuuta alkaen. Omat tiedot -välilehden Ensisijainen noutopaikka -kohdasta asiakas voi valita kirjaston, johon toivoo varaustensa ensisijaisesti tulevan. Myös aiemmin tehtyjen varausten, joita ei vielä ole käsitelty, noutopaikan voi vaihtaa PIKI-verkkokirjaston Oma tili -valikon Varaukset-osiossa.

   Härmälän kirjaston remontin aikana asiakkaita palvelevat Kuuselakeskuksen noutopisteen lisäksi myös kaikki muut Tampereen kaupunginkirjaston toimipisteet, ja lainoja voi palauttaa mihin tahansa PIKI-kirjastoon. Härmälän kirjaston palautusluukku on remontin ajan pois käytöstä.

   Härmälän kirjasto on ollut suljettuna kesästä alkaen koulutalon remontin vuoksi. Perusparannuksessa koulutalolle tehdään kattava talotekninen uudistus, rakenteellisia korjauksia sekä toiminnallisia parannuksia. Kirjastolle saadaan remontissa hieman nykyistä isommat tilat, ja kirjaston sisäänkäynti siirtyy Toivonkadun puolelle. Myös kirjastossa oleva taiteilija Kauko Salmen tekemä seinämaalaus kunnostetaan. Perusparannuksen arvioidaan valmistuvan tammikuussa 2025.

   Lisätiedot:

   Tampereen kaupunginkirjasto

   Palvelupäällikkö
   Sylvia Stavén

   040 670 5996, sylvia.staven@tampere.fi


   Kuuselakeskus
   johtaja Outi Hietanen
   050 5308757, outi.hietanen@sointusenioripalvelut.fi