Keinupuiston lähitorin vilkas syksy

Lähitorin syyskausi on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Useita uusia ryhmiä on käynnistynyt ja monille entuudestaan tutuille ryhmille on saatu toivottua jatkoa.

Syksyn alussa avautui viikoittain kokoontuviin liikuntaryhmiin lähes sata paikkaa, jotka pian täyttyivät ilmoittautujista. Keinupuiston lähitorilla on lisäksi ryhmiä, joissa ei ole ennakkoilmoittautumista ja niihin voi tulla mukaan ihan jokainen. On hienoa, että osa kävijöistä osallistuu lähitorin toimintoihin useana päivänä viikossa, ja lähitori voi tarjota paikan yhteiselle tekemiselle ja kohtaamisille. 

Kokoontumisrajoitusten ja koronapandemian jäätyä taka-alalle, on lähitorilla huomattu, että ihmisillä on entistäkin selkeämpi tarve kohtaamisille ja lähivuorovaikutukselle ryhmätoiminnassa. Keskustelun, ajatusten vaihdon ja vertaistuen tärkeys on myös korostunut. Jokaiselle meistä on tärkeää tulla nähdyksi ja huomatuksi. Joissakin ryhmissä on tehty pariharjoituksia, joissa kosketuksen kautta on välitetty parille läsnäoloa ja hyväksyntää. On ollut ilo seurata, miten tärkeää on toisen ihmisen kosketus. 

Lähitorin aktiiviset ja innokkaat osallistujat ovat kiittäneet tarjolla olevien mahdollisuuksien monipuolisuutta. Tänä syksynä on ollut iloisia jälleennäkemisiä sellaisten lähitorin kävijöiden kesken, jotka ovat osallistuneet toimintaan jo useamman vuoden ajan. Myös uudet lähitorikävijät ovat mukavasti löytäneet mukaan toimintaan ja saaneet mielekästä tekemistä arkeen.

Ryhmiä ja kursseja alkaa vielä loppusyksylläkin, tutustu ohjelmaan. Kerro toivomuksistasi ja ideoi kanssamme uutta toimintaa ja uusia kursseja lähitorillemme!  Tervetuloa