Virtuaalinen elämysmatka

Tampereen Teatteri käynnisti 2020 esitystensä livestriimaukset. Ensimmäiset suorat lähetykset nähtiin joulun kestosuosikista, Saiturin joulusta. Tampereen Teatterin ohjelmistossa jo vuodesta 2012 täysille katsomoille esitetty joulunäytelmä livestriimattiin joulukuussa kolme kertaa. Taloissamme Soinnun asukkailla oli mahdollisuus nähdä näytelmä virtuaalilähetyksenä. Tampereen teatteri tarjosi tällä kertaa näytöksen meille ihan ilmaiseksi ja me vastapalveluksena keräsimme asukkaiden palautteita virtuaalilähetysten kehittämistä varten. 

Kuuselassa asukkaat odottivat innokkaasti ja hyvillä mielin iltapäivän hämärtyessä esitystä. Osa asukkaista oli haltioissaan jo ennen esityksen alkua, kun näyttelijät esittelivät teatterin tiloja mm. lavastusta ja puvustusta ja samalla kuultiin Tampereen Teatterin historiaa. Osa asukkaistamme kertoi, että oli käynytkin katsomassa Saiturin joulu -esityksen Tampereen Teatterissa. Esityshän on ollut ohjelmistossa jo 9 vuotta. 

Oman teatteritunnelman virittäminen katsomossa tuntui tärkeältä. Väliajan tultaessa haikailtiin väliaikakahveja, joten sovittiin, että seuraavalla kerralla kun ollaan virtuaaliteatterissa, juodaan myös kahvit. Asukkaat muistelivat omia teatterireissujaan ja haaveena onkin, että voisimme mennä yhdessä kesäteatteriin Pyynikille, jos koronarajoitukset sen sallivat. Striimauksen katselu oli monelle asukkaallemme upea kokemus. Äänen ja kuvan laatu olivat esityksessä todella hyviä. Todettiin, että olisipa kivaa saada joku toinenkin näytös keväällä nähtäväksi.  

Esitys sai innostuneita palautteita: Kaukaharjun ryhmäkotilaiset erityisesti odottivat lähetystä: ”Me päästään tänään oikein teatteriin”.  Taatalan asukkaat totesivat ilahtuneena, että ”Hyvin tätä pystyy TV:stä seuraamaan” ja ”Onpa hienoa, kun tällainen on mahdollista!”

Lue lisää Saiturin joulu -näytelmästä Tampereen Teatterin kotisivuilta.

Kuuselakeskuksen asukas Mikko Majanlahti ylisti Saiturin joulu -esitystä.