Hygieniaohjeet ja rajoitukset

Päivitetty 25.2.2022

Koronan torjuntaan liittyvät hygieniaohjeet ja rajoitukset tilaisuuksien osallistujamäärissä jatkuvat.

Sointu Senioripalvelut seuraa koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaa tarvittavia toimia noudattaen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin antamia toimintaohjeita.

Asukkaiden ja läheisten tapaamiset

Asukkaidemme turvallisuus on meille tärkeää. Jos asumisyksikössä on meneillään tartuntataudille altistumisen takia tartuntojen selvitys tai jonkun tartuntataudin aiheuttama epidemia, suosittelemme silloin, että asukkaiden luona ei vierailla kuin erikseen henkilökunnan kanssa sopien. 

Soinnun kaikissa toimitiloissa suosittelemme vahvasti maskin käyttöä. Koronatilanteen vuoksi vierailuilla noudatetaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. On tärkeää toimia niin, etteivät ihmiset oleskele alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan.   

Vierailut ovat mahdollisia asukkaiden asunnoissa. Vierailun aikana on tärkeää huomioida maskisuositus koko vierailun ajan kaikissa sisätiloissa.

Kiitos, että noudatat turvallisuusohjeita ja näin autat meitä huolehtimaan kaikkien asukkaidemme turvallisuudesta ja terveydestä!

Ohjeet vierailujen turvalliseksi järjestämiseksi

  • Tule vierailulle vain terveenä ja oireettomana.
  • Säilytä yli 2 metrin turvaväli muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Huolehdi koko vierailun ajan käsihygieniasta ja käytä tapaamisen ajan kirurgista suu-nenäsuojusta, jos sille ei ole terveydellistä estettä.
  • Vältä turhaa liikuskelua yhteisissä tiloissa, näin voimme suojella muiden asukkaiden terveyttä.
  • Henkilökuntamme opastaa mielellään ja auttaa vierailijaa käsihygienian toteuttamisessa sekä suojainten käytössä, jos se on tarpeen.
  • Jos vierailun aikana tulee kysymyksiä tai tarvitsette apua, pyydämme, että soitat henkilökunnalle puhelimella tai asukkaan hälytysrannekkeella.

Voit ulkoilla yhdessä läheisesi kanssa, esim. käydä kävelyllä. Mikäli työnnät läheistäsi pyörätuolissa tai kuljette käsikynkässä, huolehdi käsihygieniasta ja suojavarusteiden käyttämisestä sekä läheisesi turvavälistä muihin ihmisiin.

Näitä ohjeita noudattaen olet lämpimästi tervetullut vierailulle.

Lähitorit toimivat hygieniaohjeita noudattaen

Lähitorit Kaukaharjukeskuksessa, Keinupuistokeskuksessa, Kuuselakeskuksessa ja Taatalakeskuksessa ovat jälleen auki. Lähitoritoiminnassa on voimassa vahva suositus käyttää kasvomaskia, tämä koskee kaikkia käyntejä lähitorin tiloissa. Lähitorille tultaessa ja sieltä lähdettäessä desinfioidaan kädet. Toiminnassa noudatetaan turvaetäisyyksiä osallistujien ja seurueiden välillä.

Olet tervetullut lähitorille, jos sinulla ei ole hengitystieinfektio-oireita, vatsatautioireita tai muita koronaoireita. Lähitorille ei voi tulla, jos olet altistunut korona-virukselle tai sinut on määrätty eristykseen tai olet omaehtoisessa eristyksessä.

Ravintolat

Soinnun toimipisteiden ravintoloissa tarjoillaan aamiaista klo 8.00–9.00 ja lounas on katettu klo 11.00–13.00. Ravintolassa istumapaikat järjestetään siten, että kahden metrin turvaväli toteutuu myös ruokailun aikana.

Jatkossakin tarjoamme lounasta mukaan ostettavaksi. Tee Take-away -tilaukset päivittäin ennen klo 12.30. Tilauksen voi noutaa klo 11–13 välisenä aikana.

Ota yhteyttä

Soita meille arkisin klo 9–15

050 9130 278

Lähetä sähköpostia

info@sointusenioripalvelut.fi

Seuraa meitä somessa