Koronarajoitukset ovat lieventyneet

Päivitetty 14.6.2021

Sointu Senioripalvelut seuraa koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaa tarvittavia toimia noudattaen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin antamia toimintaohjeita.

Lähitorien ovet jälleen auki, hygieniaohjeet voimassa

Koronan torjuntaan liittyvät rajoitukset ovat lieventyneet ja 14.6.2021 alkaen Soinnun lähitoreilla on jälleen mahdollista toteuttaa ohjattuja ryhmiä ja tapahtumia myös sisätiloissa. Tiedotamme kesän ohjelmasta verkkosivuillamme sointusenioripalvelut.fi ja ryhmien ja tapahtumien esitteitä jaetaan lähitoreilla.  

Voimme vihdoin toteuttaa sosiaaliohjaajan, fysioterapeutin ja sairaanhoitajan palveluneuvontaa myös lähipalveluna. Jatkossakin voit halutessasi varata ajan myös puhelinneuvontaan. Lähitorien yhteystiedot löytyvät Soinnun verkkosivuilla.

Pyydämme, että varaat ajan etukäteen myös silloin, kun olet tulossa käyttämään Kelan etäyhteystietokonetta toimipisteeseemme.

Noudatamme lähitorien kaikessa toiminnassa turvaetäisyyksiä, huolehdimme käsien puhdistamisesta ja toteutamme tilojen tehostettua siivousta korona-pandemian leviämisen ehkäisemiseksi. Lähitorin asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia tai visiiriä sisätiloissa. Sovitamme tapahtumien asiakasmäärän niin, että kahden metrin turvavälin ylläpitäminen on mahdollista.

Lähitoritoimintaan voivat osallistua kaikki, joilla ei ole hengitystieinfektion oireita tai vatsatautioireita.

Ravintolat

Myös neljä ravintolaamme ovat nyt auki kaikille asiakkaille. Aamiaista tarjoillaan klo 8.00 – 9.00 ja lounas on katettu klo 11.00 – 13.00. Ravintolassa istumapaikat järjestetään siten, että kahden metrin turvaväli toteutuu myös ruokailun aikana.

Jatkossakin tarjoamme lounasta myös mukaan ostettavaksi. Tee Take-away -tilaukset päivittäin ennen klo 12.30. Tilauksen voi noutaa klo 11–13 välisenä aikana.

Vierailut Soinnun asumispalveluyksiköissä

Asukkaidemme turvallisuus on meille tärkeää. Koronatilanteen vuoksi vierailut asumisyksiköihin toteutetaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta noudattaen.  

Kiitos, että noudatat turvallisuusohjeita ja näin autat meitä huolehtimaan kaikkien asukkaidemme turvallisuudesta ja terveydestä!

Rajoitusten lievennyttyä ovat vierailut jälleen mahdollisia myös asukkaiden asunnoissa. Sointu Senioripalvelut suosittelee asukkaiden ja omaisten tapaamisia ulkona tai erillisissä tapaamispaikoissa. Tapaamispaikkoja on yksiköissämme useita. Vierailun yhteyteen tapaamispaikoissa voi tilata kahvit keskuksen ravintolasta.

Ohjeet vierailujen turvalliseksi järjestämiseksi

  • Tule vierailulle vain terveenä ja oireettomana.
  • Tutustu ennakkoon seuraaviin ohjeisiin vierailun turvallisuuden varmistamiseksi.
  • Huolehdi koko vierailun ajan käsihygieniasta ja käytä tapaamisen ajan kirurgista suunenäsuojusta, jos sille ei ole terveydellistä estettä.
  • Henkilökuntamme opastaa mielellään ja auttaa vierailijaa käsihygienian toteuttamisessa sekä suojainten käytössä, jos se on tarpeen.
  • Säilytä yli 2 metrin turvaväli muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Vältä turhaa liikuskelua yhteisissä tiloissa, näin voimme suojella muiden asukkaiden terveyttä.
  • Jos vierailun aikana tulee kysymyksiä tai tarvitsette apua, pyydämme, että soitat henkilökunnalle puhelimella tai asukkaan hälytysrannekkeella.

Voit ulkoilla yhdessä läheisesi kanssa, esim. käydä kävelyllä. Mikäli työnnät läheistäsi pyörätuolissa tai kuljette käsikynkässä, huolehdi käsihygieniasta ja suojavarusteiden käyttämisestä sekä läheisesi turvavälistä muihin ihmisiin.

Näin ohjeita noudattaen olet lämpimästi tervetullut vierailulle!

Vierailuohjeemme perustuvat THL:n ja Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin ohjeistuksiin. Seuraamme ohjeistusten päivityksiä. 

THL:n ohjeet löydät täältä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeen löydät täältä.

Ota yhteyttä

Soita meille

050 9130 278

Lähetä sähköpostia

info@sointusenioripalvelut.fi