Tietoa koronarajoituksista Sointu Senioripalveluiden toimipisteissä

Päivitetty 1.11.2020

Sointu Senioripalvelut seuraa koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaa tarvittavia toimia noudattaen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin antamia toimintaohjeita.

Toiminta lähitoreilla, palvelukeskuksissa ja palvelukortteleissa

Sosiaaliohjaajan, fysioterapeutin ja sairaanhoitajan palveluneuvonta toteutetaan puhelinneuvontana ja ajanvarauksella. Pyydämme, että varaat ajan etukäteen myös silloin, kun olet tulossa käyttämään Kelan etäyhteystietokonetta toimipisteeseemme.

Sointu Senioripalveluiden yksiköissä  kaikki ryhmä-, tapahtuma- ja kuntosalitoiminta on toistaiseksi keskeytetty suositusten mukaisesti koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Ohjelmatiedot sekä ryhmien ja kurssien ilmoittautumisohjeet löydät toimipisteiden verkkosivuilla ja kuukausiohjelmassa.

Ravintolat

Ravintolat tarjoavat lounasta mukaan ostettavaksi. Tee Take-away -tilaukset päivittäin ennen klo 12.30 sinua lähinnä olevaan ravintolaamme: Kaukaharjukeskukseen, Keinupuistokeskukseen, Kuuselakeskukseen tai Taatalakeskukseen. Tilausten noutoaika klo 11–13.

Päiväkeskustoiminta käynnistyy

Päiväkeskusten toiminta alkaa maanantaina 10.8.2020 koronapandemian aiheuttaman keskeytyksen jälkeen. Päiväkeskustoimintaan haetaan kaupungin kotihoidon asiakasohjauksen kautta.

Vierailut Soinnun asumispalveluyksiköissä

Vierailut Soinnun asumispalveluyksiköissä toteutetaan erityisjärjestelyin.

Asukkaidemme turvallisuus on meille tärkeää. Koronatilanteen vuoksi vierailut asumisyksiköihin toteutetaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta noudattaen.  

Kiitos, että noudatat turvallisuusohjeita ja näin autat meitä huolehtimaan kaikkien asukkaidemme turvallisuudesta ja terveydestä!

Sointu Senioripalvelut suosittelee asukkaiden ja omaisten tapaamisia ulkona tai erillisissä tapaamispaikoissa. Tapaamispaikkoja on yksiköissämme useita.

Vierailun yhteyteen tapaamispaikoissa voi tilata kahvit keskuksen ravintolasta.

Siinä tapauksessa, että tapaamiset ulkona tai tapaamispaikoissa eivät ole mahdollisia, ovat vierailut asukkaiden asunnoissa mahdollisia erityisjärjestelyin.

Vierailuista tulee aina sopia etukäteen.

Tapaamisissa on tärkeää noudattaa turvallisuus- ja hygieniaohjeita:

 • Vierailulle voi tulla vain täysin terveenä.
 • Koko vierailun ajan tulee kaikkien siihen osallistuvien käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta.
 • Henkilökunta ottaa sinut vastaan, ohjaa käsien pesun ja käsien desinfiointiin. Tämän jälkeen sinut saatetaan asukkaan luokse.
 • Muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan on pidettävä vähintään 1 – 2 metrin etäisyys.
 • Tapaamisen aikana sinun on pysyteltävä asukkaan asunnossa. Yhteisissä tiloissa ei voi viettää aikaan muiden asukkaiden terveyden suojelemiseksi.
 • Vierailulle saavutaan vain 1 – 3 henkeä kerrallaan.
 • Vierailuaika suositellaan rajaamaan maksimissaan puolen tunnin mittaiseksi.
 • Toivomme, että vierailut asuntoihin tehdään klo 13 – 15 välillä. Muissa tapaamispaikoissa voitte vierailla muinakin aikoina sopien henkilöstön kanssa.

Henkilökuntamme ohjeistaa ja avustaa suojain ja hygienia-asioissa vierailuille tultaessa.

Voit ulkoilla yhdessä läheisesi kanssa, esim. käydä kävelyllä. Mikäli työnnät läheistäsi pyörätuolissa tai kuljette käsikynkässä, huolehdi käsihygieniasta ja suojavarusteiden käyttämisestä sekä läheisesi turvavälistä muihin ihmisiin.

Milloin et voi tulla vierailulle Sointu Senioripalvelujen asumispalveluyksiköihin?

 • Jos olet matkustanut kahden viikon sisällä missä tahansa ulkomailla tai olet omaehtoisessa karanteenissa ulkomaanmatkan jälkeen. (ajantasainen ohjeistus THL:n sivuilla
 • Jos Sinut on määrätty koronavirustartunnan vuoksi eristykseen tai koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin, tai olet ollut viime aikoina lähikontaktissa sairastuneiden henkilöiden kanssa.
 • Jos Sinulla on vähäisiäkään tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia, ripulia tai muita vatsaoireita.  

Näin ohjeita noudattaen olet lämpimästi tervetullut vierailulle!

Vierailuohjeemme perustuvat THL:n ja Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin ohjeistuksiin  

Seuraamme ohjeistusten päivityksiä. 

THL:n ohjeet löydät verkosta: 

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeen löydät verkosta:

Ota yhteyttä

Soita meille

050 9130 278

Lähetä sähköpostia

info@sointusenioripalvelut.fi