Uusi kokoontumisrajoitus ja turvavälimääräys Pirkanmaalle

Päivitetty 5.8.2021

Aluehallintoviraston määräys voimassa 5.8. – 29.8.2021

Koronan torjuntaan liittyvät rajoitukset tiukentuvat torstaina 5.8.2021. Aluehallintovirasto on päättänyt määrätä tartuntatautilain pykälän 58 nojalla kokoontumisrajoituksen sekä tartuntatautilain pykälän 58 d nojalla ns. turvavälimääräyksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntiin.

Sointu Senioripalvelut seuraa koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaa tarvittavia toimia noudattaen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin antamia toimintaohjeita.

Kokoontumisrajoitus ja turvavälimääräys Soinnun toimipisteissä

Soinnun kaikissa toimitiloissa suosittelemme vahvasti maskin käyttöä. Asukkaidemme turvallisuus on meille tärkeää. Koronatilanteen vuoksi vierailut asumisyksiköihin toteutetaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta noudattaen. On tärkeää toimia niin, etteivät ihmiset oleskele alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan.   

Vierailut ovat mahdollisia asukkaiden asunnoissa sekä erillisissä tapaamispaikoissa sisällä ja ulkona. Tapaamispaikkoja on yksiköissämme useita. Vierailun yhteyteen tapaamispaikoissa voi tilata kahvit keskuksen ravintolasta. Kiitos, että noudatat turvallisuusohjeita ja näin autat meitä huolehtimaan kaikkien asukkaidemme turvallisuudesta ja terveydestä!

Ohjeet vierailujen turvalliseksi järjestämiseksi

  • Tule vierailulle vain terveenä ja oireettomana.
  • Säilytä yli 2 metrin turvaväli muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Huolehdi koko vierailun ajan käsihygieniasta ja käytä tapaamisen ajan kirurgista suunenäsuojusta, jos sille ei ole terveydellistä estettä.
  • Vältä turhaa liikuskelua yhteisissä tiloissa, näin voimme suojella muiden asukkaiden terveyttä.
  • Henkilökuntamme opastaa mielellään ja auttaa vierailijaa käsihygienian toteuttamisessa sekä suojainten käytössä, jos se on tarpeen.
  • Jos vierailun aikana tulee kysymyksiä tai tarvitsette apua, pyydämme, että soitat henkilökunnalle puhelimella tai asukkaan hälytysrannekkeella.

Voit ulkoilla yhdessä läheisesi kanssa, esim. käydä kävelyllä. Mikäli työnnät läheistäsi pyörätuolissa tai kuljette käsikynkässä, huolehdi käsihygieniasta ja suojavarusteiden käyttämisestä sekä läheisesi turvavälistä muihin ihmisiin. Näitä ohjeita noudattaen olet lämpimästi tervetullut vierailulle!

Lähitorit

Soinnun lähitoreilla on toimintaa elokuussakin. Aluehallintoviraston määräys tarkoittaa, että Soinnun toimitiloissa meidän on varmistettava, että henkilöiden väliset lähikontaktit on käytännössä mahdollista välttää. Lähitorin toiminta järjestetään niin, etteivät ihmiset oleskele alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan. Tämän vuoksi osaan ryhmistä voidaan ottaa tavallista pienempi määrä osallistujia. Lähitoritoimintaan voivat osallistua kaikki, joilla ei ole hengitystieinfektion oireita tai vatsatautioireita.

Lähitoreilla on sosiaaliohjaajan, fysioterapeutin ja sairaanhoitajan palveluneuvontaa sekä puhelinneuvontana että lähipalveluna. Lähitorien yhteystiedot löytyvät Soinnun verkkosivuilla.

Pyydämme, että varaat ajan etukäteen myös silloin, kun olet tulossa käyttämään Kelan etäyhteystietokonetta Keinupuistokeskuksessa tai Kuuselakeskuksessa.

Tiedotamme kesän ohjelmasta verkkosivuillamme sointusenioripalvelut.fi ja esitteitä myös jaetaan lähitoreilla.

Ravintolat

Soinnun toimipisteiden ravintolat ovat auki kaikille asiakkaille. Aamiaista tarjoillaan klo 8.00 – 9.00 ja lounas on katettu klo 11.00 – 13.00. Ravintolassa istumapaikat järjestetään siten, että kahden metrin turvaväli toteutuu myös ruokailun aikana.

Jatkossakin tarjoamme lounasta myös mukaan ostettavaksi. Tee Take-away -tilaukset päivittäin ennen klo 12.30. Tilauksen voi noutaa klo 11–13 välisenä aikana.

Ota yhteyttä

Soita meille

050 9130 278

Lähetä sähköpostia

info@sointusenioripalvelut.fi