
Kehitämme ravitsemushoidon laatua.
Aloitimme Soinnussa vuodenvaihteessa hoivan ja ravintolan yhteisen ravitsemushoidon kehittämisprojektin. Sen tuotoksena syntyi Soinnun oma ravitsemuskäsikirja, työkalu ikääntyneiden ravitsemushoidon moninaisiin näkökulmiin. Toteutimme ravitsemushoidon kehittämisprojektia Ravistamo oy:n ravitsemusterapeuttien ohjaamana.
Ruokailu on usein päivän kohokohta.
Taatalan keittiön sydän, kokki Marika Kukkola kertoo seuraavaa: ”Ravintolan ja hoivan sujuva yhteistyö on erittäin tärkeää. Ruokailut ovat usein asukkaidemme päivän kohokohtia ja tarvitsemme niin keittiön, hoivan ja siistijöiden ammattitaitoa ja panosta luodaksemme asukkaille kokonaisvaltaisesti hyvän ja miellyttävän ruokailukokemuksen. Ravitsemus on myös iso osa asukkaidemme hyvinvointia, minkä takia hoivan ja keittiön välinen saumaton kommunikointi on ehdottoman tärkeää.”
Syvennämme yhteistyötä
Ravitsemuskäsikirjasta löytyy ravitsemushoidon vastuut ja tehtävät työnkuvittain. Näin jokainen työntekijä tietää mitä häneltä vaaditaan ja odotetaan. Marika toteaa, että yhteinen ”ravitsemuskieli” löytyy nyt helpommin ja käsikirja edistää ruoasta keskustelua hoivan ja ravintolan välillä. Tätä myöten yhteistyö syventyy ja ravitsemus koetaan yhteisenä asiana.
Taatalassa hoivan henkilökunta kiittää kokkeja joustavuudesta ja asiakaslähtöisyydestä esimerkiksi saattohoitotilanteissa tai asukkaan sairastuttua siten, että ruokailemisessa ilmenee haasteita. ”Ravintolalta on löytynyt valmiuksia myös asukaskohtaisiin vaihtoehtoihin toiveiden mukaisesti. Asukkaiden yhteisiä leivonta-aktiviteetteja on hoidettu yhteistyössä niin tarvikkeiden hankinnan kuin paistamisen tiimoilta.”