Sointu laulaa rauhaa

Sointu laulaa rauhaa! Me Soinnulla haluamme kuulla iäkkäitä ja heidän muistojaan myös vaikeista ajoista. Ikäihmisistä Suomessa yhä monet ovat kokeneet sodan lapsuudessaan. Haluamme, että asiakkaamme voivat halutessaan käsitellä muistojaan. Sanoitamme ja sävellämme yhteisöllisen rauhanlaulun, jonka suunnitteluun osallistuu henkilöstömme, ikäihmiset, heidän lähipiirinsä, lähitoriasiakkaat, yhteistyökumppanimme ja yhteisömme sosiaalisessa mediassa. Valmis laulu tullaan esittämään Sointu laulaa rauhaa -tapahtumassa vuoden lopulla.

Asiakkaamme ovat tänä keväänä pohtineet kirjallisuusterapiaohjaaja -opiskelija Jannan kanssa: ”Mikä sinulle tuo rauhan sydämeen?” Rauhan teemalla on syntynyt sanoitus, johon asiakkaamme ovat suunnitelleet sävellystä yhteisömuusikko-opiskelijoiden Jeenan ja Ritvan kanssa. Parhaillaan sävellystä nuotinnetaan ja sovitetaan. 

Sanoitus- ja sävellysprojektin tekeminen asiakkaiden kanssa on ollut vaikuttavaa ja koskettavaa. Moni on päässyt sanoitustyöpajoissa Jannan ohjauksessa muistelemaan sotamuistoja, jotka nousevat teeman myötä esiin. On tärkeä, että jokainen sodan kokenut saa yhä tilaisuuden muistella ja puhua tuosta vaikeasta ajasta. Sävellystyöpajoissa moni asiakkaamme intoutui improvisoimaan ja hyräilemään mukana uusia säveliä Jeenan ja Ritvan taitavassa ohjauksessa.